19 May

Статистика зарплат програмістів, тестувальників і PM в Україні DOU

Оскільки місцевий ринок праці має свої особливості, влади забезпечили наявність безкоштовних програм, доступних іноземцям. Їх вивчення дозволяє фахівцям-іммігрантам отримати необхідні навички. Щоб уникнути подібної ситуації, бажано почати співпрацю з однієї з канадських компаній заздалегідь, дистанційно, Вакансія DevOps Engineer ще до переїзду в цю країну. А також заробіток залежить від міста проживання, про що представлена інформація в таблиці (суми вказані за рік в C$). Враховуючи те, що цифрові технології розвиваються більш ніж стрімко, економіка Канади буде і далі потребуватиме гарних програмістів і інших фахівців IT-сфери.

Скільки отримує Middle розробник

Окрім цього, є багато інших проєктів і форматів для обміну знаннями. Найбільш помітно піднялися зарплати розробників рівня Architect – з дол. Медіанні зарплати Team/Tech Lead та Senior зросли на 200 дол. Як і у випаду з містами, різниця в зарплатах фронтенд-спеціалістів, які працюють у різних компаніях, залежить насамперед від рівня спеціаліста, а не від типу компанії. У спеціалістів з TypeScript медіанна зарплата вища.

Тому найближчим часом IT буде тільки набирати обертів і розвиватися стрімким темпом. Майбутнє, безумовно, за високими технологіями, які проникають в багато бізнес-процеси. Нам вдалось виявити різницю у медіанах зарплат залежно від індустрії. 24,9% наших респондентів https://wizardsdev.com/ зайняті у галузі E-commerce, це найпопулярніша галузь у сфері IT, що підтверджує вже третє опитування поспіль. Другу позицію знову зберіг FinTech, а на третьому закріпився HealthTech. Gambling & Betting поступився четвертою сходинкою DataTech.

Хочу отримати гроші до зарплати

Середня зарплата розробника у Львові становить 3500 доларів і це другий після Києва результат в Україні. За останні півроку зарплати таких спеціалістів зросли в середньому на 500 доларів. При цьому у Львові мешкає 14% всіх українських розробників і це також друге місце після Києва. При цьому найвищі зарплати розробників, які переїхали за кордон через початок війни. Найвищі медіанні зарплати в тих, хто переїхав до Португалії (5 500 дол.), Іспанії (4 500 дол.) та Польщі (4 000 дол.).

Компанії, яким вдалося зберегти свою діяльність за умов кризи, уже провели оптимізацію витрат. Про це повідомляють Новини картографії від Візіком з посиланням на business.24tv.ua. Щодня ми можемо надсилати вам вакансії за запитом «Full stack developer» на ел.

Найнижчі зарплати у фахівців 1С ($2000) і Salesforce ($1875). Портал DOU опублікував аналітику щодо актуальних зарплат в українських ІТ-фахівців. Дані збирались за допомогою анкетування тисяч ІТ-спеціалістів зі всієї України у грудні 2021 року. Керує усіма інженерами компанії, тісно співпрацює з девопсами. Середня заробітна плата в Україні — 4000 доларів на місяць. Зарплати Front-end дещо нижчі, в порівнянні із зарплатами Back-end, Full Stack і спеціалістів з Mobile.

Скільки отримує Middle розробник

Серед тих, у кого це основна мова програмування, вона становить $3000 проти $2300 у тих, в кого основна мова JavaScript. Найменш відчутно (фінансово) вторгнення вплинуло на працівників аутсорсингових та аутстафінгових компаній (90,2% вказали на збереження або підвищення довоєнної ставки). На другому місці R&D офіси (86,3%), на третьому продуктові компанії (80,8%). В продуктових компаніях найчастішою проблемою (10%) було урізання зарплат. Серед респондентів, які працюють з телекомунікаціями, не було жодного, хто вказав би, що втратив роботу на початку вторгнення.

За мовами програмування

Починаючи з цього рівня Junior-и мають перевагу в $200. Медіану Middle-рівня зі знанням англійської Intermediate відділяють від медіани Pre-Intermediate плюс $700. Для Senior-розробників, щоб відчути різницю, необхідно мати рівень англійської принаймні Upper-Intermediate. Бонуси найчастіше отримують фандрейзери, M&A і Sales Manager. Найрідше бонуси отримують фахівці групи Content, розробники та тестувальники, а медіана бонусів у них коливається у межах $200-$400. Automation QA так само, як і минулого року складають чверть від всіх тестувальників, 56,5% займаються мануальним тестуванням.

Скільки отримує Middle розробник

Ті, для кого JavaScript є основною мовою програмування, віддають перевагу бібліотеці React.js (70%), далі за популярністю — Angular (19%). Також вони частіше використовують Vue.js (22%), jQuery (12%), React Native (10%), WordPress (3%), ніж ті, в кого основна мова програмування TypeScript. Нагадує, що, крім освіти, яку фахівці можуть отримати у вищих навчальних закладах, існує на ринку безліч освітніх програм та курсів IT-напрямку. На базі компанії IT-сектора, існують освітні центри, таким чином компанії боротися з “кадровим голодом” на ринку IT-фахівців. Каже, що, за відчуттями, на сьогоднішній день, це все ще “ринок кандидатів”. Незважаючи на зростання чисельності фахівців, попит також зростає, і також присутній відтік IT-фахівців за межі України.

найкращих сучасних книг для жінок: їх варто прочитати кожній

Раніше AIN.UA вже проводила опитування на тему, згідно з яким опціони частіше видають у стартапах, починаючи з першого року роботи. При тому, що така практика не є поширеною в Україні, більшість респондентів все ж таки віддали б перевагу опціонам, а не грошовій премії. Медіани зарплат Marketing Manager всіх рівнів впали в середньому на $300. Найбільше на рівнях Junior і Middle заробляють працівники Affiliate маркетингу. SEO та PPC, як і минулого разу, мають майже рівні медіани.

  • Другою за популярністю мовою стала Java (14,7%), третьою – C# (12,2%).
  • Розробники на JavaScript, що працюють з Angular.js, отримують в середньому $4650 ($3200 минулого року), на Node.js – $3500, React.js — $4200 (що дещо нижче торішньої медіани).
  • Нагадує, що, крім освіти, яку фахівці можуть отримати у вищих навчальних закладах, існує на ринку безліч освітніх програм та курсів IT-напрямку.
  • Втричі більше за останніх отримують ті, хто володіє нею вільно.
  • Дослідники звернули увагу, що найактивніше збільшується зарплата айтішників з досвідом роботи понад шість років.

Найвища сходинка треку, Distinguished Engineer – позиція, аналогічна Senior-директору в EPAM. Це значно знижує можливість знайти роботу іноземцю без досвіду. Відповідно, на пошук роботи доведеться витратити набагато більше часу. І навіть якщо вдасться працевлаштуватися, то, швидше за все, отримати високооплачувану посаду перші кілька років не вдасться. Найвищі медіанні зарплати в Scala-розробників ($4750) і тих, хто переважно користується Go ($4000).

Підтримка працівників в часи повномасштабної війни і донати

Медіани зарплат PR-ників так само лишились практично незмінними. Почали збільшуватися і зарплати HR-фахівців (+$150, до $1200). Найбільше зросли зарплати спеціалістів рівня Senior (+$300, до $1800) та Team Lead (+$400, до $2300). У фахівців найвищого рівня середня зарплата $2700. Будь-яке копiювання, публiкацiя, передрук і подальше поширення інформації, яка містить посилання на “Інтерфакс-Україна” , суворо заборонено.

Скільки отримує Middle розробник

Медіанна зарплата у Києві впала з грудня на $200, а у Львові не змінилася. Окрім того, ви матимете змогу відвідувати курси англійської й узяти участь у .NET менторинг-програмі (як у ролі учасника, так і, можливо, згодом у ролі ментора). Програма менторингу допоможе вдосконалити і розширити власні знання з різних дисциплін і технологій. DOU додатково повідомив, що в опитуванні взяли участь як IT-фахівці, які залишилися в Україні, так і ті, які переїхали за кордон. Організатори не брали до уваги людей, які знайшли нову роботу в інших країнах, оскільки в такому разі вони пішли з українського ринку.

Найпопулярнішою мовою програмування залишається JavaScript, на другому місці C #/.NET і Java. Серед додаткових мов на другому місці TypeScript і SQL. Цікаво, що найвища частка жінок залишається серед HR-спеціалістів (89%), Technical writers (73%), Marketing/SEO/Copywright (70%). Практично немає жінок серед сисадмінів (2%), DevOps/SRE (3%), CEO/CTO (5%) та спеціалістів з DBA (6%). DevOps-фахівці, які контролюють різні відділи роботи над проектом і автоматизують виконання їх завдань. Обов’язки у кожної спеціалізації в IT-сфері не завжди прозорі і чітко визначені.

Зарплати

Найменше скорочень сталось в компаніях з більш ніж 500 людьми в штаті (0,5%-1,5%). Група Content має найбільший розкид медіан на рівнях Middle і Senior. Наприклад, фахівець рівня Senior в E-commerce компанії отримуватиме в середньому $925, в галузі Gambling & Betting — $2300, максимум цього року пропонує GameDev — $3088.

Сучасні тенденції та прагнення надавати найякісніші рішення своїм клієнтам спонукають бізнес працювати з хмарними технологіями. Протягом тижня будемо оперативно розглядати резюме, проводити онлайн-співбесіди та відповідати за добу. Співпраця з EPAM у ролі .NET-спеціаліста – це не лише черговий крок на професійному шляху. Це також і доступ до нашої експертизи світового рівня та безмежні можливості для розвитку власної кар’єри. Загалом зарплати фахівців зросли, якщо порівняти з минулим роком, але в деяких містах стали платити менше.

Щопівроку рівень англійської українських розробників поліпшується. Зокрема, збільшується частка тих, хто знає мову на рівні Upper-Intermediate і вище. І це може бути одним із факторів зростання медіанної зарплати (хоча й не головний, звісно). Адже зарплата Senior Sofftware Engineer із середнім рівнем англійської на 800 доларів нижча, ніж у його колеги зі знаннями мови вище середнього. Медіанна зарплата розробника в Україні за останні 6 місяців збільшилася на $490 і становить $2990.

Leave a Reply